Mijn liefde voor fotografie begon in de doka, ik ben nog opgeleid met de analoge camera, zelf rolletjes ontwikkelen, zwart wit afdrukken maken en wachten op het beeld. Magisch!

Ik fotografeer nog steeds graag analoog en probeer het zelfde gevoel wat de analoge fotografie mij geeft, de concentratie en de spanning van het langzame proces, vast te houden als ik digitaal fotografeer.

 

Tegenwoordig fotografeer ik het liefst in kleur en met flitslicht. Mijn foto’s zijn helder uitgelicht waardoor zowel de omgeving als de geportretteerde belangrijk worden. Ik kijk naar vormen, kleuren en patronen om mijn beelden te creëren, streef stiekem naar technische perfectie en hou niet zo van filters en opsmuk. Ik maak liever een goed beeld dan uren in Photoshop te klooien, ik neem dan ook de tijd om foto’s te maken waar ik blij van word.

Ik ben met studiogeis begonnen, omdat ik ervan overtuigd ben dat
ondernemers kansen laten liggen op het gebied van visuele content: het zich met een eigen beeldtaal onderscheiden. Ik kan met studiogeis helpen om de waarden, inspiratie en visie van ambitieuze ondernemers in beeld te vertalen waardoor direct duidelijk wordt wat juist deze onderneming anders maakt dan alle andere.

Zelf haal ik altijd enorm veel inspiratie uit andere ondernemers die ik fotografeer. Het is voor mij een perfecte manier om een kijkje achter de schermen te krijgen! Deze verhalen deel ik dan ook graag op mijn instagram account. Benieuwd? Volg mijn fotografie avontuur op @studiogeis

Meer weten?!

1. In 2016 publiceerde ik mijn allereerste fotoboek; ‘Stella Maris’ vormgegeven en uitgegeven door The Eriskay Connection. Het is een documentair fotoproject over Oost Europese gastarbeiders in Nederland. De Volkskrant selecteerde Stella Maris in de top 15 van beste Nederlandse fotoboeken in 2016! Daar ben ik super trots op, meer weten over Stella Maris? Kijk hier!

2. Naast het fotograferen van ondernemers werk ik als (portret) fotograaf voor o.a Trouw, Vers Beton, Erasmus Magazine en ben ik vaste fotograaf voor de Hogeschool Rotterdam. Ook fotografeer ik voor diverse (zakelijke) magazines, maak ik documentaire series en fotografeer ik voor online platforms. Beeld zien? Kijk op  www.geisje.nl

 

3. Ik  ben geboren in Rotterdam maar woon sinds kort in Antwerpen. Dat is een heerlijke stad maar ik mis Rotterdam toch ook wel een beetje, ik ben er dus wekelijks te vinden en beschouw Rotterdam als mijn tweede kantoor.

 

4. Mijn inspiratie haal ik uit design, de natuur en kunst/fotografie. Een goed kunstwerk verveelt nooit. Ik heb stapels fotoboeken en ik ga graag (het liefst in mijn eentje) naar het museum. Als ik in Amsterdam ben en maar even tijd heb dan, ga ik langs bij het Stedelijk Museum om naar het werk Rosy-Fingered Dawn at Louse Point van Willem de Kooning te kijken, een van mijn favorieten.

 

5. Ik probeer iedere dag minstens een uur te wandelen, het liefst in de natuur, maar dwalen door de straten van Antwerpen is ook heerlijk, het laat me de stad steeds beter kennen. In vakanties ga ik het liefst kamperen en hiken in de bergen. Mijn analoge camera gaat dan uiteraard mee.

  • Instagram

studiogeis.

Geisje van der Linden

+31(0)6 19756075

hello@geisje.nl

 kvk: 20171513 

Volg mijn fotografie avonturen!